Väder och klimat

Väder och klimat på Cypern

Få länder har så pass idealt väder som Cypern! Med 340 soldagar per år kommer din semester fyllas av långa, varma dagar perfekta för besök till stranden såväl som upptäcktsfärder, vandringar i naturen, och besök till de många historiska platserna, de pittoreska byarna, och de charmiga städerna. Den konstanta brisen från havet gör dessutom att värmen inte blir alltför påfrestande, och du kan njuta av relativt svala nätter under majoriteten av årets dagar.

Behagliga temperaturer

Cypern har ett typiskt subtropiskt klimat, vilket innebär att sommarperioden är lång och torr medan vintern är mycket mild med väldigt lite regn. För turisten är den kanske bästa tiden för ett besök under våren och under hösten. Under dessa perioder ligger dagstemperaturen på mellan 24 och 33 grader, medan nätterna är svala och sköna. För den som älskar långa bad och inte är känslig för värme kan man istället förlägga sitt besök till högsommaren då havstemperaturen är på omkring 27 grader och dagstemperaturen kan komma upp i hela 38 grader.

Bra även vintertid

Man kan med fördel också besöka denna soliga ö under vintern. För den som är ute efter en aktiv semester är detta till och med den ideala tiden, då de behagliga 22 graderna under dagen är perfekt för vandringar, ridning och andra spännande aktiviteter som man kan prova på. Ta dock med en varm tröja för kvällarna då det kan bli lite kyligt.

 

Cypern flagga litenAndra resmål

Här rekommenderar vi andra resmål som du kan tänkas vara intresserad av.

Lokaltid för Cypern

Håll reda på den lokala tiden i Cypern med Lokaltid.nu

Valutaväxlare för Cypern

Se aktuella valutakurs för EURO på xChangerates